уход за молочными зубами у собаки

MINEcrafteR

Любитель собак
У моей собаки сегодня утром выпал зуб при игре с игрушкой. Щенку 4 месяца. На верхней челюсти после правого клыка.
Хотелось бы знать, как выглядят молочные зубы у собак, нужен ли уход какой то, что можно и что нельзя давать собачке с молочными зубами. Заранее огромнейшее спасибо!

Психованный Труп

Любитель собак
Никакого специального ухода молочные зубы не требуют. Для быстрейшей смены зубов выдайте щенку большую сырую кость с кусочками жилок и хрящиками.

Eaddy

Любитель собак
Зуби Вашої собаки також потребують регулярного догляду. У віці від 3 до 6 місяців, коли молочні зуби випадають, потрібно слідкувати, щоб вони не заважали росту постійних. Коли Ви побачили, що на місці, де росте постійний зуб ще тримається молочний, обов’язково зверніться до ветеринарного лікаря, щоб видалити його. Ця процедура безболісна для цуценяти, але перешкодить формуванню неправильного прикусу. У іншому випадку виставкова кар’єра Вашого улюбленця буде зіпсована.

Навіть у молодих собак на зубах часто з’являється жовтий наліт і утворюється зубний камінь. Щоб запобігти цьому, собаці слід двічі на тиждень чистити зуби спеціальною зубною щіткою і пастою, яку можна придбати у зоомагазинах. Якщо у Вас немає можливості придбати спеціальну „собачу” зубну щітку та пасту, можна використовувати звичайну зубну щітку (вона повинна бути м’якою) і дитячу зубну пасту. Якщо Ви вже помітили, на зубах камінь, обов’язково зверніться до ветеринара, оскільки з часом зубний камінь вростає в ясна, викликаючи гінгівіт, сприяє руйнуванню та випаданню зубів. У зоомагазинах можна придбати і спеціальні жувальні кісточки, які попереджають утворення нальоту та зубного каменю, масажують ясна і покращують кровообіг.

Сік свіжих томатів також запобігає утворенню зубного каменю. Тому влітку давайте своїй собаці кусочки томатів, а взимку – кілька ложок томатного соку. І завжди пам’ятайте: від гігієни ротової порожнини залежить здоров’я та самопочуття собаки.

-------------------------------------------
Собак нельзя не любить.

Rebook

Любитель собак
У моей собаки тоже сегодня зуб выпал)) какая у вас порода? (если большая - смена зубов пройдёт сама, а если мелкая - дайте кость чтобы грыз и зубы быстрее выпали, если до 8-9 месяцев не выпадут ведите к вету вырывать.)

Цифры не лгут. Посчитай, сколько людей тебя облаяло и сколько собак!

jektes

Любитель собак
Я с этим вопросом ходила к ветеринара. У моего вообще в два ряда растут. Врач сказал, что ничего страшного нет. Скажите что за порода?
У меня чихуа-хуа, примерно в 7-8 месяцев все зубы должны быть сменены, если нет к ветеринару.
А это смотря какая порода

В быстром течении нашей жизни современный человек время от времени хочет почувствовать, что он пока еще остался самим собой, и ничто не дает ему столь приятного подтверждения этого, как семенящие сзади четыре ноги.

Еленочка

Любитель собак
смена зубов, особо ухода не требуется, смотреть. чтобы молочные не мешали росту постоянных зубов и в случае чег. о сходить к врачу и удалить

Верх